Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Vida la vida ("βίδα", λαβίδα)


                                                              PHOTO: AP IMAGES

Τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης νόσων (CDC) των ΗΠΑ κατέγραφαν πριν από ένα μήνα μείωση 3% του αριθμού των αυτοκτονιών προκειμένου για τους θανάτους από αυτοκτονίες που καταγράφηκαν το 2020 (κατά 2% μειώθηκαν οι θάνατοι των ανδρών και 8% των γυναικών). Προφανώς τα CDCs ανά τον κόσμο δεν αναγνωρίζουν τους μοντέρνους τρόπους αυτοκτονιών και δεν τους λαμβάνουν υπόψη.

Αν δει κανείς την παραπάνω φωτογραφία (χτεσινή) από την Αυστρία, που αφορά τις διαδηλώσεις κατά των μέτρων περιορισμού εξ αιτίας του τέταρτου κύματος της πανδημίας του SARS-CoV-2, τις οργίλες αντιδράσεις στους δρόμους της Ολλανδίας για τον ίδιο λόγο και τα «πακτωμένα» ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα (ιδίως στη Βόρεια, ένας 1 στους 2 εμβολισμένος στο γενικό πληθυσμό…) καταλαβαίνει κάλλιστα πως όποιον θέλει «να φύγει» δεν τον εμποδίζεις με τίποτα. Δεν πα να τον κυνηγάς με τη βατσίνα στο χέρι ή τον τραχειοσωλήνα… Αυτός εκεί!

Χρήσιμες στους ιδιότυπους αυτόχειρες στάθηκαν οι κατά καιρούς αβάντες του τύπου «Δεν κολλάει από τη λαβίδα της μετάληψης», «δεν κολλάει από το μάκτρο του δισκοπότηρου», «ούτε από το φίλημα των εικόνων», «δεν κολλάει στις εκκλησίες» κλπ (απόψεις που ασπάσθηκαν βεβαίως και  μέλη της επιτροπής των επιδημιολόγων λοιμωξιολόγων…), τα χαριτωμένα εσχάτως «Οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες υπερμετάδοσης» (το ίδιο και οι ανεμβολίαστοι λιμενικοί, πυροσβέστες και στρατιωτικοί πάντων των όπλων να υποθέσω) όπως και το λάδι στη φωτιά του γιατρού πρ. υφ. Υγείας Πολάκη «Τα εμβόλια δεν πιάνουν τη μετάλλαξη» (και πάντα η επική κατακλείδα: φέρτε τα μονοκλωνικά αντισώματα να τα  ρουφήξω σαν τρελός).

Ο εξορκισμός (σχεδόν εξορισμός) της μάσκας ως μέσου προστασίας αφού αποτελεί μέτρο («ατομικής ευθύνης») που δεν μπορεί να επιτηρηθεί όπως και η «ιερά προστασία» που απολαμβάνει  συνολικά η εστίαση (και μαζί η λίαν αμαρτωλή και ένοχη  πλευρά της…) δείχνουν και την ηθική παρότρυνση (=κλείσιμο του ματιού) της πολιτείας προς τους αυτόχειρες-αυτόχθονες.

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Όταν  οι Έλληνες όμως αυτοκτονούν μαζικά τι να την κάνεις τη έρημη γαία…

 

 

9 σχόλια:

  1. Πρόσφατα πέθανε δικηγόρος ανεμβολιαστος που αρνήθηκε να διασωληνωθεί. Η τρέλα δεν πάει στα βουνά αλλά στους ανθρώπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. [...]"όποιον θέλει «να φύγει» δεν τον εμποδίζεις με τίποτα. Δεν πα να τον κυνηγάς με τη βατσίνα στο χέρι ή τον τραχειοσωλήνα… Αυτός εκεί!"

      Εξ ου και το Ζήτω η Ζωή (Vida la vida) έγινε "βίδα", λαβίδα

      Διαγραφή
  2. Όποιου του θέλει να πνιγεί ποτέ του δε πεθαίνει....
    Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι το ανθρώπινο είδος όπως κυκλοφορεί τριγύρω μας αποτελείται από homo sapiens και homo cretinous. Και τα δυό συνυπάρχουν. Μέχρι προχτές μπορεί να πίναμε και μπύρες σα μέλη της ίδιας παρέας. Ωστόσο κανείς να κανείς από αυτούς που υπήρξαν φίλοι μου δεν είναι αντιεμβολιαστής. Ακόμα και οι θρησκευόμενοι.
    Τώρα γιατί έχει παρεξηγηθεί ο όρκος του Ιπποκράτη και πρέπει να διασωληνώσουμε με το ζόρι τους κρετίνους που είναι αποφασισμένοι για τη μοίρα τους στερώντας κρεβάτια από ατυχείς νοσούντες κάθε κατηγορίας, αδυνατώ να το καταλάβω. Είμαστε γιατροί όχι χωροφύλακες. Ο νόμος δεν προβλέπει υποχρεωτική θεραπεία σε αρρώστους που διατηρούν πνευματική διαύγεια. Ούτε υπάρχει όρος που λέει ότι οι κρετίνοι στερούνται πνευματικής διαύγειας. Αδυνατούν να πιστέψουν στην επιστήμη. Ποιοί είμαστε εμείς να τους την επιβάλουμε. Το άλλο μέτρο που έρχεται βέβαια είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς ξύπνησε και το you tube και θα ραφινάρει πια το περιεχόμενο των αναρτἠσεων λογής αρνητών, ινφλουένσερς που έχουν διαδραματίσει σοβαρό ρόλο στο χάλι που ζήσαμε [και τιμωρούμαστε να συνεχίσουμε να ζούμε] και σε αυτό που αντικρίζουμε ως "αντίδραση" σε υποχρεωτικό εμβολιασμό (Τεργέστη, Βιένη, Μιλάνο, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Ιρλανδία κλπ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν τελειώσαμε το 2ο έτος ιατρικής το καλοκαίρι του 82 πήγα Interail με 5 φίλους και φίλες όπως ήταν τότε της μόδας ανάμεσα στα παιδιά των αστικών οικογενειών όλης της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, εννοείται τα έξοδα gratis και εκ πατρός διατεθημένα!
    Κάποτε φτάσαμε στο υπέροχο Παρίσι και οδόν προς τη Σκωτία που το φτάσιμον εκεί ήταν ο προορισμός μας. Στο Παρίσι βολτάραμε βάσει προγράμματος να δούμε όλα τα ωραία και κάποτε φτάσαμε στον Πύργο του Άιφελ. Μέσα στη σχετική ησυχία του απογεύματος που επικρατούσε στο πάρκο γύρω από τον Πύργο -πόση ησυχία μπορεί να έχει όταν χιλιάδες τουρίστες βολτάρουν τριγύρω παίρνοντας φωτογραφίες; - ξαφνικά ακούγεται ο οξύς και παράφωνος ήχος μιάς ξεκούρδιστης λαντέρνας!!!! Κυριολεκτικά το μπάσιμο της στην εικόνα ήταν ένα σάστισμα. Γυρίσαμε το βλέμμα προς την πηγή του φριχτού ήχου που πρόσβαλε τ αυτιά μας και είδαμε ένα βρωμερό κοιλαρά να γυρίζει τη μανιβέλα παράγοντας ακουστική φρίκη ενώ ο υδρώτας ξέπλενε τη μαύρη σγόρτσα του προσώπου και της κοιλιάς του που κρέμονταν κάτω από ένα τσιτωμένο κόκκινο μπλουζάκι. Εδώ μπαίνει στη σκηνή ένας Γάλλος περαστικός ανάμεσα στα πλήθη των εμφανών τουριστών και χωρίς να κόψει το ταχύ βηματισμό του αναφωνεί: « mois que crois que tous les comptes étaient morte! »
    Νόμιζα και γώ ότι όλοι οι ηλίθιοι είχαν πεθάνει!!!
    Βγάζει νόημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξήγα μου τα γαλλικά, να σου πω.

      Εν πρώτοις ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΤΑΛΑΝΤΟ!)

      Διαγραφή
    2. Διόρθωση. Ο περαστικός είπε: Et moi, qui croyait que tous les cons ètaient morts!!!!
      Λάθος χρεώνεται εν μέρει στο δαίμονα της αυτοδιόρθωσης!

      Διαγραφή
  5. Είπε. Και γώ που νόμιζα ότι όλοι οι μα...ες είχαν πεθάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικό!
      Όχι μόνο ζουν αλλά είναι μονίμως μαζί με τους ηλίθιους οι αήττητοι της ιστορίας. Επανέρχονται δε αενάως μετά δόξης...

      Διαγραφή