Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

"Τριήμερο Εθνικό πένθος" ή ...εθνική υποκρισία;

 

             Το πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ (και από κάτω 
    ο K. Μητσοτάκης με τον ...Μιχαλολιάκο!)
 

Ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, αφού εξέφρασε τη θλίψη του για τα γεγονότα, επισημαίνει ότι το αεροσκάφος παρακολούθησης εντόπισε τη βάρκα την Τρίτη 13 Ιουνίου στις 9.47 (12.47 ώρα Αθήνας) και ενημέρωσε αμέσως τις σχετικές ελληνικές και ιταλικές αρχές. «Όλες οι ερωτήσεις θα πρέπει να απευθυνθούν στο ελληνικό κέντρο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης» τονίζει με νόημα στην ανακοίνωσή της η Frontex.

[τα μέσα ενημέρωσης]

 

Η αθώα, αμόλυντη και πάλλευκη περιστερά Frontex λοιπόν ενημέρωσε Ελλάδα και Ιταλία για το περιστατικό αλλά περιμένει απάντηση από την Ελλάδα μόνον (ίσως γιατί ενδεχομένως η Ιταλία ασχολείται με το δικό της πένθος για τον Καβαλιέρε…).

Ο τρόπος εξ άλλου που θίγει το ζήτημα η ομάδα ...Alarm Phone της οργάνωσης WatchTheMed, δεν επιδέχεται καμιά άλλη ερμηνεία. Οι Έλληνες δολοφονούν ανθρώπους στη θάλασσα! (Τουτέστιν: Βγάλτε τις υποκριτικές πλερέζες, απομακρύνετε τις μυροφόρες και τα παιδιά από τις τηλεοράσεις και αρχίστε να ετοιμάζεστε για τη διεθνή κατακραυγή με όλες τις δυνατές συνέπειες):

Ήδη τις ώρες που ακολούθησαν αυτή τη θαλάσσια καταστροφή, το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα έχει αρχίσει να δικαιολογεί την αποτυχία του να βοηθήσει, με το επιχείρημα ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο δεν ήθελαν να διασωθούν στην Ελλάδα.

Ρωτάμε: Γιατί οι άνθρωποι στη θάλασσα φοβούνται τόσο πολύ να συναντήσουν ελληνικές δυνάμεις;

Είναι επειδή οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνηση γνωρίζουν για τις φρικτές και συστηματικές πρακτικές απώθησης που εφαρμόζουν οι ελληνικές αρχές, πρακτικές που εγκρίνονται από την ΕΕ. Η Ελλάδα έχει γίνει η «ασπίδα της Ευρώπης», όπως σημείωσε κάποτε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φον ντερ Λάιεν, αποτρέποντας βίαια τους ανθρώπους που κινούνται.

Οι άνθρωποι που κινούνται γνωρίζουν ότι χιλιάδες έχουν πυροβοληθεί, χτυπηθεί και εγκαταλειφθεί στη θάλασσα από αυτές τις ελληνικές δυνάμεις. Γνωρίζουν ότι η συνάντηση με την Ελληνική Ακτοφυλακή, την Ελληνική Αστυνομία ή την Ελληνική Συνοριοφυλακή σημαίνει συχνά βία και ταλαιπωρία. Οφείλονται σε συστηματικές απωθήσεις που τα σκάφη προσπαθούν να αποφύγουν την Ελλάδα, κι έτσι πλέουν σε πολύ μεγαλύτερες διαδρομές διακινδυνεύοντας ζωές στη θάλασσα.

Αν κανείς αναρωτιέται ακόμα για το αν η Ελλάδα, προκειμένου να μην λειτουργεί ως εμπόδιο της ελεύθερης μετακίνησης των μεταναστευτικών ροών ή ως χώρα καθ΄έξιν δολοφόνων θα πρέπει να μας αδειάζει τη γωνιά, νομίζω πως κάκιστα αναρωτιέται... Η απάντηση έχει δοθεί! Οι νεκροί της θάλασσας της Πύλου αποτελούν ακλόνητο πειστήριο. Το σκάφος πήγε στον πάτο της θάλασσας σε δεκαπέντε λεπτά. Οι δε δημόσιοι κατήγοροι παντού και πάντα, πρόθυμοι -και συχνά με το αζημίωτο- έχουν τον πρώτο λόγο...



7 σχόλια:

  1. Μεγάλη η Θλίψη , αλλά η αποψη οτι Φταίει η ΕΕ, ο Κουλης και το λιμενικό με θυμώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι πως ακριβώς το ίδιο νιώθω και αυτό υπονοώ με τη .. "διφορούμενη" ανάρτησή μου όπως μου είπε, φίλος καλός επίσης, πριν λίγο.

      Διαγραφή
  2. Πριν ενταθούν οι μεταναστευτικές ροές είχα διαβάσει ένα άρθρο για την ικανότητα της Ευρώπης να μετατραπεί σε φρούριο. Από τότε είχα την βεβαιότητα ότι η Ευρώπη των δημοκρατικών ιδανικών θα μετατρέπονταν σε κλωβό ναζιστικών πιθήκων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύκολοι πάντα στις κρίσεις μας για όλους και για όλα. Δύσκολο πολύ στην αυτοκριτική μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ssssssss! Φείδου λόγου. Η μεν θλίψη μεγάλη! Ο δε λόγος βαρύς! Πριχού καταδικάσουμε τη δύστινη πατρίδα μας και την ξεφτιλίσουμε δημόσια ας δούμε την ουσία του πράγματος. Η Ελλάς βρίσκεται στο σταυροδρόμι των πολιτισμών. Τη στιγμή που οι Ούγγροι Πολωνοί και λοιποί άλλοι γίνονται ήρωες της απόρριψης οποιουδήποτε φυγά η Ελλάς λοιδορείται για την απώλεια εκατοντάδων προσφύγων. Από το υστέρημα σας (όχι το δικό μου- εγώ ζώ στην Αλβιώνα) τους συντηρείτε. Της αδερφής μου το επίδομα κόπηκε και την ταίζω εγώ με εμβάσματα.
    Ας αναλάβει τις ευθύνες της η κα von der Lyen. Κι ας μας πούν οι σπουδαίοι της Κομισιόν ποιές συνέπειες είχε η άρνηση της Μουγγαρίας και της Τσεχίας Πολωνίας Βαλτικών κρατών να πάρουν πρόσφυγες από το Τσιμπουκτού. Μήπως καλά κάνανε τελικά. Τίποτα δεν έπαθαν. Πάλι την Ελλάδα βρίζουν κσι υβρίζετε. Τι κρίμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικα παρεξηγηθην και απο τον xeno... Ηταν φαίνεται κρυπτικός και ασαφής ο λογος μου. Και διφορούμενος...
      ΑΠΟΜΟΝΩΝΩ ΛΟΙΠΟΝ:
      "Η αθώα, αμόλυντη και πάλλευκη περιστερά Frontex λοιπόν ενημέρωσε Ελλάδα και Ιταλία για το περιστατικό αλλά περιμένει απάντηση από την Ελλάδα μόνον"

      "Ο τρόπος εξ άλλου που θίγει το ζήτημα η ομάδα ...Alarm Phone της οργάνωσης WatchTheMed, δεν επιδέχεται καμιά άλλη ερμηνεία. Οι Έλληνες δολοφονούν ανθρώπους στη θάλασσα! (Τουτέστιν: Βγάλτε τις υποκριτικές πλερέζες, απομακρύνετε τις μυροφόρες και τα παιδιά από τις τηλεοράσεις και αρχίστε να ετοιμάζεστε για τη διεθνή κατακραυγή με όλες τις δυνατές συνέπειες)"

      " Οι νεκροί της θάλασσας της Πύλου αποτελούν ακλόνητο πειστήριο. Το σκάφος πήγε στον πάτο της θάλασσας σε δεκαπέντε λεπτά. Οι δε δημόσιοι κατήγοροι παντού και πάντα, πρόθυμοι -και συχνά με το αζημίωτο- έχουν τον πρώτο λόγο..."

      Διαγραφή
  5. Συμφωνώ απολύτως για την υποκρισία του εθνικού πένθους!
    Ας σοβαρευτούν επιτέλους οι κυβερνώντες σε ότι αφορά την ηθική του πράγματος. Η ουσία μία κι ο μπακλαβάς γωνία. Σημασία έχει να μη χάσουμε την έξωθεν καλή μαρτυρία στο προκείμενο. Αυτοί που πήγαν στον πάτο της θαλάσσης είχαν (και δεν έχουν πια) μια εντελώς διαφορετική οπτική και προοπτική μέλλοντος από σένα και μένα και όσους μιλούν στο μπλογκ. Δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Θέλουν τον ήλιο και τη μοίρα. Που τούτη η τελευταία τους έβαλε να ζουν πεντακόσια χρόνια πίσω. Και θέλουν οι άνθρωποι να φτάσουν στον 21ο αιώνα. Με $1000 κατά κεφαλήν! Γίνεται;;; Έ όχι δε γίνεται. Τους τρώνε κι αυτούς και τα χίλια δολάρια επί εκατό διακόσια κλπ αυτοί οι τρεις που ανακρίνονται. Και αυτοί που πλήρωσαν πάνε καλιά τους. Στον πάτο των θαλασσών. Και στην Πύλο. Καί στη Μάγχη. Αυτή είν η πικρή αλήθεια. Ποιός τη σηκώνει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή