Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Το φαγωμένο ψάρι, η "ιερά" κατάληψις, ο Άγιος Πατάπιος και η δαιμονισμένη του Αμβροσίου


  


Στη φωτογραφία, τα απομεινάρια της  ιεράς καταλήψεως του «βιολογικού» και αρκούντως γηραιάς πλέον (διότι διεπίστωσα ότι χρονολογείται από 34ετίας). Σύμφωνα με την σημερινή αγιοποιητική υπερασπιστική αρθρογραφία, υμνολογία κλπ πολεμικά ανακοινωθέντα και ημερήσιες διαταγές για το «στέκι του Βιολογικού», εκτός από τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας που προωθήθηκαν εκεί και τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις ή ελευθεριακά forum που οργανώθηκαν (καλά, καλότατα και άγια) διαβάσαμε και  για «μαθήματα αυτοάμυνας». Το καταθέτω ασχολίαστο. (Ίσως να αφορά άμυνα γυναικών σε επίδοξους βιαστές ή δολοφόνους, άτομα που υφίστανται bullying κλπ Μη γινόμαστε όψιμοι Μαστοράκηδες τώρα...). Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε την κυρά-κατάληψη. Και συγχαρητήρια στον ζωγράφο του  graffiti με το ψάρι!

Το παρακάτω, άσχετο με την παραπάνω περίπτωση, αφορά έναν πρώην χωροφύλακα («επικεφαλής αποσπασμάτων εκκαθάρισης της υπαίθρου»  στον εμφύλιο λένε οι κακές γλώσσες) και πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Πρόκειται για την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»;

Χαρείτε το απόσπασμα, μη διστάσετε να συσχετίσετε τη σχετική με την παλαιότερη δράση του λέξη και ανατριχιάστε με το πόσοι ενδεχομένως ακολουθούν τον άνθρωπο αυτόν. Και για πόσους επομένως θανάτους είναι υπεύθυνος ο φρικαλέος και ανερμάτιστος γέρων και οι παρόμοιοί του.

[…] προ τεσσάρων ημερών στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Παταπίου, στο Λουτράκι. Εκεί μία δαιμονισμένη νέα κοπέλα, απευθυνομένη προς τους προσκυνητάς του Οσίου Παταπίου, ξαφνικά άρχισε να φωνάζει με φωνή ανδρική και πολύ δυνατή! Είπε τα εξής πολύ σκληρά λόγια: «Όλοι θα κάνετε το εμβόλιο! Όλοι θα σφραγιστείτε! Ποιοί από σας εδώ μέσα έκαναν το εμβόλιο; Είσαστε δικοί μου. Το εμβόλιο είναι το σφράγισμα! Τι με κοιτάτε;»

[…] η φωνή του Διαβόλου εκεί ψηλά το Ιερό Προσκύνημα ήταν ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ! Ο Διάβολος ωμολόγησε το κατόρθωμά του! Το εμβόλιο είναι ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! Ποιος από Υμάς θα ηδύνατο να το διαψεύση; «Ε μ λθον κα λλησα Υμίν, μαρταν οκ είχετε· νν δ πρφασιν οκ χετε περ τς μαρτας Υμών» ( Ιωάνν. κεφ. ιε΄, 22-23).*

Μας Εύχομαι και Ελπίζω το 2022 να μην προσχωρήσει καθ' ολοκληρίαν εις την εποχήν του Μεσαιώνος…

 

 

* «ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς α) Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ β) Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου