Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Των Χριστουγέννων το γκρίζο…

 

 


Τρίτος χρόνος στην τρύπα του  covid. Mε φοβισμένες αγκαλιές και με σφιγμένες καρδιές. 

Ένας χριστιανός, ο Πούτιν, εξακολουθεί να στραγγαλίζει μια χριστιανική χώρα («που δεν έπρεπε να υπάρχει») κάνοντας τις Ουκρανικές καμπάνες να σιωπήσουν (κλικ  EΔΩ). 

Ένα δεκαεξάχρονο παιδί («ένας γύφτος», «κλέφτης» παντρεμένος με παιδί),  που έκλεψε δέκα λίτρα βενζίνη, καταδιώχθηκε και αφού πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό πέθανε και τυπικά στη ΜΕΘ ύστερα από λίγες μέρες. Οι «γύφτοι» το κατάπιαν. (Εμείς είπαμε «ο νόμος εφαρμόζεται το ίδιο σε όλους». Είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό;;;;)

«Η κιβωτός του κόσμου» έμπασε νερά και μπατάρισε μεσοπέλαγα με τ’ αμπάρι της γεμάτο από εμπερίστατο «κόσμο» και τις …τραπεζικές θυρίδες άδειες! (Ο πάτερ-Αντώνιος και η πρεσβυτέρα παραδείγματα προς αποφυγήν τώρα…).

«Το χαμόγελο του παιδιού» πάγωσε κι αυτό… («Είναι πολλά τα λεφτά»).

Η όμορφη Εύα και ψεύτρα και κλέφτρα, ντροπή της πατρίδας.

Άντε τώρα να φτιάξεις σκηνικό θαλπωρής, αγαπητικό, γιορτινό… Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ του Ντίκενς λιγότερους εφιάλτες έζησε μέχρι τον «ἔλεον».

Πώς να κάνεις γιορτές;

 

 

 

 

13 σχόλια:

  1. Tα έγραψες όλα. Καλή χρονιά με υγεία και τύχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Οι «γύφτοι» το κατάπιαν. (Εμείς είπαμε «ο νόμος εφαρμόζεται το ίδιο σε όλους». Είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό;;;;) »

    Φυσικά και δεν εφαρμόζεται το ίδιο αγαπητέ Νώντα. Δυό παραδείγματα. Εάν ένας, οποιοσδήποτε Έλληνας άντρας πάει με ένα κορίτσι κάτω των 15 λέγετε «παιδεραστία» και τιμωρείται με κάθειρξη, ενω όταν διαπράτουν το ίδιο αδίκημα οι «γύφτοι» λέγεται εθιμικό «δίκαιο» και δεν τιμωρείται.

    Παρόμια: εάν ένας οποιοσδήποτε Ελληνας δεν πάει το παιδι του στο δημοτικό σχολειο, έαν το βαράει, το δέρνει, το αναγκάζει σε επαιτία και το κακομεταχειρίζετε λέγετε ποινικό αδικημα και τιμωρείται- ενώ εάν το κάνει ένας γύφτος όχι.
    Φυσικά υπευθηνο και υπόλογο για όλα αυτά είναι μόνο το ελληνικό κράτος που παράληλα με το άβατο του πολυτεχνείου, εξέθρεψε και το άβατο των γυφτικών καταυλισμών, στην απλουστεφτική - και άρα λάθος- λογική ότι όλοι γύφτοι είναι καλοι και τους πολεμάνε (ποιοι;) και ότι οι περισσότεροι Έλληνες (γενικά) είναι ρατσιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Ναι Νώντα, μήπως λέω κάτι που δεν ισχύει; Σου υπενθημίζω ότι το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις ...

      Καλές γιορτές και απο εμένα.

      Διαγραφή
    2. Σκοτώστε λοιπόν παντού "τους μαύρους" ("αράπηδες" κατά τό "γύφτους") αφού έχουν και μια άλλη όψη ("ανομίας") που δεν μας αρέσει. Και τους κόκκινους, και τους ¨"Εβραίους" , του "άλλους" που είναι διαφορετικοί και τη όψη τους δεν τη γουστάρουμε πολυ πολυ..

      Διαγραφή
    3. Αντιπαρέρχομαι το λογικό άλμα (κανεις δεν είπε να σκοτώσει κανεναν), για να δηλώσω ότι, η άποψη να δικάζει η δικαιοσύνη όχι σύμφωνα με τους νόμους και το σύνταγμα, αλλά με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, με βρίσκει παντελώς αντίθετο και ειναι κοινωνικά άκρως επικίνδυνη .

      Φυσικά και πάσχει η απονομή της Ελληνικής δικαιοσύνης σε ποιότητα και σε ταχύτητα (γενικά), αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
      Δεν θα επανέλθω.

      Διαγραφή
  4. Η προεόρτια κατάσταση στον εγγύς αλλά και στον ευρύτερο κόσμο είναι μάλλον απογοητευτική. Ωστόσο θα μπορούσε να είναι χειρότερη με ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα ας πούμε στην περίπτωση που δεν μαζεύονταν οι Αμερικάνοι με τις υπερφίαλες όπως και στο πρόσφατο παρελθόν περί εξαγωγής δημοκρατίας απόψεις τους. Οι οποίες βασίζονται στην αναζωογόνηση του εμπορίου όπλων και μόνο!
    Σε ότι αφορά τη δολοφονία του άτυχου αθίγγανου από αστυνομικά όργανα παρατάσσομαι με τον Κο Πάνο. Βεβαίως θυμίζει Ζάν Αζάν η όλη ιστορία. Και βέβαια €20 δεν δικαιολογούν το όλο δυστυχές συμβάν. Ωστόσο ο νόμος όντως δεν υποκαθίσταται με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Και τα όργανα τ Τ θα κριθούν με βάση το νόμο. Ελπίζω.
    Όσο για την Καϊλή, δε χρειάζεται να κρυφτεί πουθενά. Έκανε τίτλους στο BBC αλλά το έργο τόχουμε ξαναδεί με άλλους ηθοποιούς. Είναι απότοκη - η κατάντια της και η ίδια - της σημερινής εποχής. Η πορεία της φαινόταν «ένδοξη» από την αρχή της καριέρας της.
    Καλά Χριστούγεννα με αγάπη μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΑΓΡΑΦΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ
      https://www.youtube.com/watch?v=I7A2gwwWAR8

      Για όποιον θέλει να ενημερωθεί περαιτέρω. Αξιο προσοχής είναι τα μεγάλα ποσά που καταθέτονται φανερα και απροκάλυπτα στην κάμερα (36:30 και μετα) , η παντελής απουσία οποιουδήποτε ελένχου απο το κράτος, για μιά σειρά απο παραβάσεις όπως: Μη πληρωμή Φόρου για δωρεα εν ζωή, Πόθεν έσχες κ.α.

      Αξιοπρόσεκτο επίσης ότι το φαινόμενο της «παιδεραστίας» στους καταυλισμους αντιμετωπίζετε με...ευχολόγια για σταδιακή αλλαγή της νοοτροπίας.

      Η μόνη που αξίζει σε όλο το βίντεο, είναι η κοπέλα που πήγε και σπούδασε (μία και μοναδική απο όλον τον καταυλισμό).

      Το ξέρω ότι με αυτά που γράφω γίνομαι δυσάρεστος, είναι γιατί πιστεύω ότι κράτος είμαστε όλοι εμεις και εάν δεν αλλάξουμε μυαλά, και συνεχίζουμε να βλέπουμε τα πράγματα απλουστευτικά «άσπρο- μάυρο» δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει και το κράτος.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητοί μου Φώντα και Πάνο,
      ειλικρινά δεν περίμενα ότι από αυτό που έγραψα παραπάνω θα σας «έτσουζε» τόσο η θρασύτητα-ανομία-ασυναρτησία-αδυναμία ένταξης των τσιγγάνων. Τί ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΏΡΑ; Γιατί αδυνατώ να καταλάβω. Μπαίνετε στις τενεκεδουπόλεις-στις φαβέλες, στα γκέτο των μαύρων του Κέηπ Τάουν, στα νεκροταφεία του Καΐρου (όπου ζουν άνθρωποι μέσα σε τάφους), στο Χάρλεμ κλπ και αγωνίζεστε να βρείτε άλλοθι για τον φόνο που ανέφερα; Μίλησα για το φόνο και βλέπω πως μια χαρά τον «κατανοείτε»: «Ας μην έκλεβε τη βενζίνη και θα ζούσε».
      Το κάθαρμα ο βενζινοπώλης τους είχε στο μαγαζί του τους αστυνομικούς και τους χουχούλιαζε στη φωτίτσα και πίνανε την φραπεδιά τους όταν πήραν την απόφαση να καταδιώξουν τον κλέφτη που κυνηγήθηκε μέχρι να πυροβοληθεί κατά λάθος στο πίσω μέρος του κρανίου. (Επειδή δεν πλήρωσε… βέβαια και όχι επειδή ήταν πιτσιρικάς και γύφτος…)
      Πιστεύετε ότι είμαστε σε θέση να λύσουμε το ζήτημα όσων «παίρνουν τα βουνά» ή ζουν στις παρυφές, έγκατα, ρείθρα και υπονόμους των κοινωνιών μας; Αν εσείς μπορείτε μπράβο σας διπλά και τρίδιπλα. Αλλά εγώ δεν έχω προβεί σε κοινωνιολογική ανάλυση κανενός από τα θέματα που έθιξα! Τα παρακάτω από τον «γύφτο» σημειωμένα (εκτός από την περίπτωση Πούτιν) έχουν να κάνουν με «βελουδένια» ανομία κλοπής -υπεξαίρεσης-κατάχρησης που δεν πυροβολήθηκε αλλά «θα αντιμετωπιστεί από τη δικαιοσύνη». Φυσικά ξέρετε πώς…

      Διαγραφή
    3. Έγραψα την ιστορία της ζωής μου μια ώρα τώρα και ξαφνικά σβήστηκε😃!
      Με χιούμορ και μεγάλη καρδιά από τη ρατσιστική Αλβιώνα. Καλά Χριστούγεννα.

      Διαγραφή
    4. Περαστικά μας σε όλους όπως είπε κι ο αγαπητός Πάνος
      Καλές γιορτές.

      Διαγραφή