Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

«Πέταξαν έξω» τον Χου Ζιντάο;

 

 

 

Έπεσα στην παγίδα κι εγώ. Κι έμεινα  πιασμένος εκεί για ώρες. Παρασύρθηκα αδικαιολόγητα από όσα γράφτηκαν και κυκλοφόρησαν με ταχύτητα φωτός κάνοντας το γύρο του κόσμου: Για τον αυταρχισμό του ανελεύθερου καθεστώτος (ουδείς αντιλέγει), για τις «κλασικές» μεθόδους «απαλλαγής» από τους ενοχλητικούς ή διαφωνούντες  (τις θυμόμαστε με τρόμο και εξακολουθούν βέβαια να υφίστανται, ΚΚΚ είναι αυτό δεν είναι παίξε γέλασε…), για την άμεση ενεργοποίηση φραγής του διαδικτύου στην Κίνα σε ειδήσεις σχετικές με το ζήτημα, τη διακριτική (και δια τούτο ένοχη;) διαχείριση του θέματος εκ μέρους των αρχών, τη «μη πειστική» απάντηση που αναφέρει «αδιαθεσία» και  «λόγους υγείας». 

Φυσικά και δεν τον πέταξαν έξω όπως κυκλοφορεί και προφανώς δεν τον έφαγαν ήδη τα γουρούνια τον πρώην Πρόεδρο της Κίνας. Ο ογδοντάχρονος Χου Ζιντάο, Γενικός Γραμματέας του ΚΚΚ (2002-2012) και Πρόεδρος της «Λ.Δ. της Κίνας» για 10 χρόνια (2003-2013), ως διορισμένος κατά την τελευταία πενταετία. Στο Συνέδριο, που εξέλεξε πανηγυρικά τον Σι και ανανέωσε τη θητεία του, βλέπουμε ένα γέροντα που κάθεται σε τιμητική θέση ακριβώς δίπλα στον νυν Πρόεδρο και που, βεβαιότατα, καμιά σχέση δεν έχει με τον άνδρα που εγκατέλειψε την εξουσία πριν δέκα χρόνια. Μια σκιά ενός άλλου…

Αν είχε σκοπό να τον διαπομπεύσει ή να τον εξαφανίσει «για κάποια παραπτωματική ενέργεια» ο Σι δεν θα διάλεγε εννοείται τη συγκεκριμένη πανηγυρική στιγμή.

 

 

Κοιτάζω, με αρρωστημένη ιατρική περιέργεια και δη αυτήν του νευρολόγου, το σχετικό βίντεο. Κάποιος ψιθυρίζει κάτι στο αυτί του πρώην προέδρου, όμως εκείνος φαίνεται ότι βρίσκεται σε σύγχυση (confusional state), δεν είναι σε θέση να καταλάβει ή να υπακούσει σε εντολή ή οδηγία και αντιστέκεται όπως όλοι οι ανοϊκοί ασθενείς. Έχει στυλώσει τα πόδια και δεν το κουνάει ρούπι. Γαντζώνεται στο τραπέζι και αρπάζει το ντοσιέ με τα χαρτιά του διπλανού του (εν προκειμένω του Σι)... Όταν καταφέρνουν να τον σηκώσουν παραπαίει, αποχωρεί συνοδευόμενος εμβρόντητος, σαν χαμένος, θυμάται να κάνει ένα τελευταίο άγγιγμα σαν χαιρετισμό στον Σι. Όλοι οι σύνεδροι τριγύρω δείχνουν ασυγκίνητοι, ανέκφραστοι, απαθείς (άλλωστε σίγουρα δεν θα ξέρουν το ακριβές τι και το πώς και ίσως καλού κακού «κάνουν τον… Κινέζο», φυλάγουν τα ρούχα τους να’ χουν τα μισά) και το λυπηρό περιστατικό λήγει εδώ. Εις το εξής παραλαμβάνουν τα  media. 

Προφανώς λόγοι ιατρικού απορρήτου (άραγε τι να 'ναι άραγε αυτό στη χώρα της καθημερινής σφαγής του —την Ελλάδα εννοώ— θα μου πείτε;), που τηρείται με ευλαβική συνέπεια όσον αφορά ηγέτες παντού στον κόσμο, όμως ίσως και για να μην παραδεχθούν δημόσια πως ένα σύμβολο του ΚΚΚ έχει εκπέσει νοητικά  (και τότε «γιατί βρισκόταν» στο συνέδριο και γιατί «λίγη ώρα μετά θα ψήφιζε κιόλας» θα τους ρωτήσουν ;;;). Για να μην κάθονται και απαντούν λοιπόν σ’ όλα αυτά έστησαν αυτή την καθόλα νοικοκυρεμένη επιχείρηση, λειτουργώντας έτσι όπως σκουπίζουμε κάτι διακριτικά από το δάπεδο μέσα στη δεξίωση προτού γλιστρήσει κανείς πάνω του «κι έχουμε άλλα»... 

 

 


 

 

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απολύτως. Για άλλη μια φορά τα μίδια έπαιξαν παιχνίδι. Ούτε κινέζικη κατάρα, ούτε κινέζικη σοφία ειπώθηκε, ούτε γουρούνια κά τέτοια τελικά. Λίγη διαγνωστική δεξιότητα / 37 χρόνια κλινικής εμπειρίας είναι αυτά!
    Ο τύπος παίζει βρώμικο παγκόσμιο παιχνίδι με την διαδικτυακή αμεσότητα. Μόνη άμυνα η ψυχραιμία.
    Σήμερα για πρώτη φορά στην εκπομπή της Laura Kuenssberg παραδέχτηκε το BBC δια στόματος του Λόρδου King, πρώην διοικητή της τράπεζας της Αγγλίας ότι το οικονομικό χάλι στο ΗΒ (πολύ περισσότερο απότι φαντάζεστε στη Ελλάδα αυτή τη στιγμή) οφείλεται σε δύο πράματα. 1. Στους χειρισμούς για το COVID (με τουλάχιστο 200Κ νεκρούς στο ΗΒ) και 2. Στην συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ουκρανίας. Κοντός ψαλμός αλληλούια.
    Φάτε τώρα Ουκρανία λοιπόν.
    Με την ευγενική χορηγία και στρέβλωση των διεθνών μίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή