Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Προς Άγιον Βασίλειον απεγνωσμένα...

 

 


 

Αγαπημένε μου Άη Βασίλη,

Βρήκα αυτό το όμορφο γραμματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ, παρατημένο στα άδυτα της φωτογραφικής μνήμης,  και είπα να το χρησιμοποιήσω. Το γράμμα μου θα είναι σύντομο. Καθόλου δεν θέλω να σε κουράσω.

      Καλέ μου Άγιε, πρώτα-πρώτα θα ήθελα να σ’ ευχαριστήσω που εκπλήρωσες την πιο μύχια ευχή μου και μέσα στο 2020 μας απάλλαξες από εκείνον τον «αρχιερέα της ανθρώπινης ηλιθιότητας και ξεροκεφαλιάς» και για πολύ λίγο ακόμα ένοικο του Άσπρου Σπιτιού στις ΗΠΑ. Σ’ ευχαριστώ επίσης από τα βάθη της καρδιάς μου που κατάφερες μέσα στην ίδια χρονιά να ξεσκεπαστεί και να απογυμνωθεί ο λαϊκισμός τύπων όπως του Τζόνσον, του Μπολσονάρο και άλλων τύπων παρομοίου φυράματος...

      Σου έχω όμως κρατημένο ένα πολύ μεγάλο παράπονο: Πού βρε χρυσέ μας ξετρύπωσες και μας τον σέρβιρες, μέσω Κίνας-μουλωχτής,  αυτόν τον ιό που έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές μας; Ποιός μπορεί να σου είχε ζητήσει ποτέ ένα τόσο απαίσιο δώρο; (Με τα εμβόλια βέβαια που άφησες «να βρεθούν» διόρθωσες κάπως αυτήν την μεγάλη σου στραβοτιμονιά μέσα στο 2020).

       Για την καινούργια χρονιά, το ξέρεις… Θα γίνω κοινότοπος καθώς η ευχή είναι μία: «Απάλλαξέ μας!» (και δώσε μας πίσω καλέ μας Άγιε, ότι αυτό συνεπάγεται...)

      Ξέρεις εσύ. Μη φλυαρούμε τώρα… Τα πολλά λόγια εξάλλου είναι φτώχεια. Κι απ' αυτήν μας  περισσεύει αρκετή ήδη...

 

 

 

 

9 σχόλια:

  1. Υγεία και Τύχη εύχομαι. Υγεία και Τύχη!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Νίκο αλλά φοβάμαι ότι και τα δυο θα εξαρτηθούν από όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα στο [όχι και τόσο] Ηνωμένο Βασίλειο με την [μακάρι όχι και τόσο δραματική] μετάλλαξη VUI-202012/01 του ιού με τα περισσότερα από 12.000 στελέχη (!!!) μέχρι στιγμής.
      Και με την... "καζούρα" με το ξεφάντωμα στη Γουχάν, με τα ΜΗΔΕΝ (!!!) κρούσματα από τον Μάιο του 2020, να συμπληρώνει την απελπισία.

      Διαγραφή
  2. Από τον μισότρελο πλανητάρχη απαλλαχτήκαμε. Από τον ηλιθιο που κυβερνάει το ΗΒ δε θα γλιτώσουμε. Όπως με τον ιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Les na xtypisame pato? Όπως λένε κι οι Αμερικανοί;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα βγούμε Φώντα. Θα βγούμε!
      Καμιά πανδημία δεν έμεινε ΜΟΝΙΜΑ...

      Διαγραφή
  4. Καλές γιορτές κ.Νωντα με υγεία κ αισιοδοξία θα τα.καταφερουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή