Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Ο καθηγητής Φαρμακο(α)λογίας…

…ο πρώην υπουργός «Αρλούμπας» και ο υπουργός  «Κωλοτούμπας» αντικρίζοντας το νεκροταφείο.

 

 

Της Αγίας Βαρβάρας

Μνήμη των 98 covid-νεκρών της σημερινής μέρας

 

Δεν είναι βέβαια αυτοί (α, όλα κι όλα...) σαν τον ανεκδιήγητο πλασιέ της κεραλειφής και των επιστολών του Χριστού που έχει καταξευτελιστεί από τα ellinikahoaxes.gr για τις γελοιότητες (αυτός τις ονομάζει «ντοκουμεντα») που αραδιάζει κάθε τρεις και λίγο στους συναδέλφους του στην Βουλή και στους πρόθυμους κατανάλωσης θεωριών συνωμοσίας στα κοινωνικά δίκτυα. Για δαύτον λες απλά: «Ιδού ένας φανατικός, αμόρφωτος και χωρίς καμιά επιστημονική σκευή άνθρωπος, που σταδιοδρόμησε εν μέσω των αφελών» και το ξεπερνάς.

 

Εδώ έχουμε να κάνουμε με υψηλά ̶ ούτως ειπείν ̶ «προσώπατα», όχι «ότι να ’ναι»:

Ο μεν κ. καθηγητής, υπότροπος σε συνεχείς διαψεύσεις των όσων έχει, με περισσή αμετροέπεια και ανυπόφορο ναρκισσισμό (κι άλλο τόσο κυνισμό) από τον Μάρτιο και μετά, υποστηρίξει. Τί να του πρωτοθυμηθώ; Τo ότι «δεν πρόκειται να βρεθεί εμβόλιο πριν το τέλος του 2021», ότι «ο ιός δεν είναι και  τόσο φονικός αφού περισσότεροι πεθαίνουν από βακτηριδιακές λοιμώξεις κάθε χρόνο ή από τη γρίπη», «ε, θα πεθάνουν 15.000 άνθρωποι και θα γλιτώσουν από την πείνα δέκα εκατομμύρια» μέχρι εκείνο που υπαινίχθηκε (πάντοτε σε τηλεπαράθυρο…) ότι στο Μπέργκαμο αυτό με τα φορτηγά και τα φέρετρα δεν ήταν και τόσο πειστικό… Κι εδώ ίσως αρκεστείς να πεις: «Ιδού κι ένας μέτριος πανεπιστημιακός, ένας υπερφίαλος και ανερμάτιστος άνθρωπος που μιλά στο φόρο» και τελειώνεις.

Για τον πρώην υπουργό κ. Αρλούμπα τα πράγματα αποκτούν χαρακτηριστικά που ίσως μόνον η ψυχιατρική μπορεί να δώσει τις σωστές απαντήσεις. Ζητάει να ψηφιστεί νόμος που θα κατοχυρώσει τον Έλληνα πολίτη  πως το εμβόλιο δεν θα έχει μέσα «τσιπάκι» που θα τροποποιήσει το DNA  μας ή θα ελέγξει τη σκέψη μας… Τον αντιπαρέρχεσαι με μελαγχολία και αρκετή δόση αυτοσαρκασμού: «Αυτό εδώ το όν ήταν κάποτε υπουργός… Αν ήταν ακόμα στη θέση του ίσως θα είχε συναρμοδιότητα στη μεταφορά και αποθήκευση των πολυτίμων όσο και ευαίσθητων... εμβολίων. Καλά να πάθεις!»

Ο άλλος όμως  ̶ ο κωλοτούμπας! ̶  είναι ο χειρότερος και επικινδυνωδέτερος. Αυτός που είκοσι μέρες πριν, σαν είδε τα χάλια των χειρισμών της κυβέρνησής του στη διαχείριση της πανδημίας από το καλοκαίρι και μετά, είχε πει: «πέσαμε έξω»… αυτός ο ίδιος τώρα, κι ενώ «οι επιστήμονες» σε όλους τόνους φωνάζουν  «θα είναι εγκληματικό να ανοίξουμε την αγορά με τέτοια διασπορά του ιού», σήμερα μοίρασε μπονμπόνια ανοίγοντας από Δευτέρα 110 καταστήματα με «εποχιακά είδη». Φυσικά προανήγγειλε άνοιγμα κομμωτηρίων («Εδώ ο κόσμος καίγεται…»), παιχνιδάδικων, βιβλιοπωλείων, ανθοπωλείων. Κατ’ αυτόν: «Υπάρχει και η οικονομία, όχι μόνο ο κορωνοϊός». Αλλά κάλλιστα θα μπορούσε κανείς να του αντιγυρίσει: «Δεν υπάρχει οικονομία με τον κορωνοϊό σε ανεξέλεγκτη διασπορά ανόητε!»

Αλλά που να ακούσει αυτός… Έχει αφεθεί στον συναρπαστικό ίλιγγο που του προκαλούν οι σκερτσόζικες κωλοτούμπες του. Κι όλο κατρακυλά προς τα κάτω παρασέρνοντας κι άλλους μαζί…

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου