Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Τέλειωσαν οι καιροί για τον Δημήτρη Παπαδούλη...

 

 


 

Είναι ολοφάνερο, καθετί έχει έναν προορισμό. Όταν συμφιλιωθείς μαζί του, δεν πρόκειται να συναντήσεις πρόβλημα. Ο δικός μου προορισμός είναι ξεκάθαρος, δεμένος με αίμα και κουβέντες σημαδιακές. Τον κουβαλάω συνέχεια μέσα μου.

Δημήτρης Παπαδούλης, Όταν τελειώνουν οι καιροί

 

Ο συγγραφέας και γιατρός Δημήτρης Παπαδούλης (1963-2020) που πέθανε σήμερα στην πατρίδα του τη Λάρισα, αποτελεί, για τα δικά μου τουλάχιστον μάτια, μια περίπτωση αληθινού ήρωα.

Εν εξελίξει συγγραφέα και τελειόφοιτο της ιατρικής «τον πέτυχε» η Σκλήρυνση κατά πλάκας. Έζησε καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, τετραπληγικός και με σοβαρά προβλήματα άρθρωσης λόγου από το 1992 και μετά έχοντας μόνιμη ανάγκη φροντιστή. Συνέχισε όμως να γράφει (πώς όμως, και με τι βάσανο…) και εξέδωσε τρία ακόμα βιβλία. Το σημαντικότερο από αυτά, ένα ογκώδες μυθιστόρημα με τίτλο «Όταν τελειώνουν οι καιροί», κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Δαρδανός-Τυπωθήτω το 2008.

Σας συνιστώ ένθερμα να δείτε το εξαιρετικό ντοκυμαντέρ «Το πολλαπλό δώρο»  που γύρισε για τον Δημήτρη Παπαδούλη η σκηνοθέτης Στέλλα Αλισάνογλου. Νομίζω καλύτερα από τον καθένα αυτή ήταν που αφηγήθηκε τη ζωή του Δημήτρη υφαίνοντας μέσα στο φιλμ της τα λόγια φίλων του και δικών…

Κάντε κλικ για να το δείτε ΕΔΩ

 

 

 

4 σχόλια:

  1. Βαθύτατη η θλίψη. Ωστόσο χαίρομαι που χάρη σε σένα, Νωντα, γνωρίσαμε τον ίδιο και το έργο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας συγκίνησες φίλε....
    Μας συγκίνησες πολύ και μας έβαλες σε σκέψεις...
    Να είσαι πάντα καλά...
    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γνώρισα το Δημήτρη Παπαδούλη στην προβολή του ντοκιμαντέρ. Πραγματικά ένας σπάνιος άνθρωπος που τον έκανε πιο σπάνιο ο κατατρεγμός της τύχης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, προβλήθηκε και στην Αθήνα;
      Πράγματι η δύναμη ψυχής και η χαρισματική προσωπικότητα αυτού του ανθρώπου αλλά κι η στήριξη από το περιβάλλον (Η ΜΑΝΝΑ ΤΟΥ!!!) ήταν οι ικανές συνθήκες για τον πραγματικό άθλο.
      Δυστυχώς φέτος που έφερα στην Νευρολογική Εταιρία το θέμα της προβολής του ντοκυμαντέρ,ενέκυψε η πανδημία και το συνέδριο ματαιώθηκε άρον άρον... Δεν ήταν γραφτό...(Όπως και το 2009 που είχαμε προχωρήσει την παρουσίαση και διανομή του βιβλίου του "Οταν τελειώνουν οι καιροί" στο συνέδριο των Ελλήνων Νευρολόγων, κάποιοι "μετάνιωσαν την τελευταία στιγμή).

      Διαγραφή