Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Ευρωπαϊκός ...φετφάς

 


Το αλογάκι της Παναγίας που «φιλοξενούσαμε» στο πίσω μέρος του σπιτιού ανάμεσα στα φυτά. Αρσενικό ή θηλυκό άραγε; Αν είναι αρσενικό του μέλλεται σ’ έναν γενναίο ερωτικό σπασμό μέσα να χάσει τη ζωή του αφού πρώτα αποχωριστεί το κεφάλι του (με τη σειρά αυτή…) ύστερα από το θρυλούμενο ακαριαίο δάγκωμα της θηλυκιάς.

Κάπως παραξενεμένο γυρίζει το κεφάλι του και με βλέπει καθώς το φωτογραφίζω… Θα ’χει ίσως ακούσει την απόφαση της ειδική επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα …«επιτρεπόμενα προς βρώσιν έντομα»: Ο σπιτικός γρύλοςκρίκετ/κι όλο μου κάνει συντροφιά της νύχτας το τριζόνι να τα ξεχάσεις αυτά που ξέρεις Ελύτη!), η ακρίδα (η μεγάλη η πράσινη και η μικρή η καφετιά/το σκαρκάλι που λέγαμε στο χωριό) και το αλευροσκούληκο (ήδη είδα ψωμί με 8 ευρώ το καρβελάκι εμπλουτισμένο με ψητά  αλευροσκούληκα…). 

Και θα φοβήθηκε το δόλιο το αλογάκι. «Λες να βγει και για μένα φετφάς», θα μονολόγησε,  «προκειμένου να γλιτώσουν τούτοι δω οι μπούφοι οι άνθρωποι από την επισιτιστική κρίση;» Και συμπληρώνοντας τη σκέψη του  λέω κι εγώ με το φτωχό μου το μυαλό: «Γιατί όχι αύριο και τις σαρανταποδαρούσες, τις ψαλίδες, τα σκορπίδια, τις αράχνες, τις πράσινες κάμπιες αλλά και τις μαύρες, τις μαλλιαρές, επίσης, τα σιδεροσκούληκα που μυρίζουν χυμένο αίμα, τους γυμνοσάλιαγκες, τις κατσαρίδες, τις χρυσόμυγες, τους τζίτζικες κ.ο.κ.;)  

Από τις Βρυξέλλες κι από τη θηλυκιά του το περίμενε το καημένο το αλογάκι και από αλλού του ’ρθε. Το πρωί το βρήκα στο πατάκι να κείτεται ακίνητο και με το κεφάλι στη θέση του. 

 Δώρο από ευγνωμονούσα αδέσποτη γάτα στο σπιτικό μας…

 

 

6 σχόλια:

  1. Σιγά σιγά θα φάμε και κατσαρίδες γιαχνί με πιλάφι. Μυρμήγκια τηγανητά και ….μύδια Καλαβρέζικα😩😩😩😩🤬🤬🤬🤬
    Έλεος. Οι Κινέζοι έρχονται με το υπέροχο αυτό street food. Κι όποιος αντέξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασκήσεις υπέρβασης της αηδίας... Τα (διάφορα) survivor σε εφαρμογή στη άγρια ζούγκλα της νέας πολιτικής ηθικής, των καταιγιστικών διεθνών μεταβολών μόνιμων ή παροδικών...
    Αν μείνεις πέντε μήνες στο πυρηνικό καταφύγιο θα τη φας την παχιά "κατσαρίδα-Τερέζα" εκτός από τον ...φρεσκότατο διπλανό σου συνάνθρωπο μακρινό ή κοντινό...
    Ήμαρτον Θεέ και Κύριε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα έντομα που μαζεύονται στο παλιό αλεύρι τα αναφέρω στο βιβλίο μου "Οικογένεια Μπαρλαμπά" όπου η Ηλέκτρα λέει στην αδελφή της Ευτυχία, η οποία την έπαθε με τις ψείρες στο αλεύρι της, ότι δεν πειράζει θα τα ψήσουμε μαζί και θα γίνει κρεατόπιτα με τις ψείρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περεταίρω πληροφορίες για τις τηγανιτές κατσαρίδες από το κινέζικο μαγαζί της γειτονιάς σας. Φαντάζομαι ότι τα μαγαζιά που θα πουλούν το ανάλογο έδεσμα θα αντικαταστήσουν τα σουβλατζίδικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή