Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Κ.Y.I.V. όπως Κίεβο


Κάτω από την κομμένη γέφυρα…

 


 

Keep it real with the muse of the truth!

      Yours truly with your works in the land, 

Insight with the muse of wisdom!

Victory is always the truth. 

Saturday, May 26, 2018

Edward Kofi Louis

 

Μου έστειλε ένα (υμνητικό) αρτικόλεξο που προσπάθησε τις προάλλες ένας καλός φίλος, κι άλλο τόσο  κάλλιστος συγγραφέας, ο Γ.Π.,  με τη λέξη ΚΙΕΒΟ. Για να τον ανταμείψω σήμερα αναδημοσιεύω αυτό το ποίημα, το οποίο αμφιβάλλω αν αναφέρεται στο Κίεβο πλην όμως τα αρχιγράμματά του σχηματίζουν τη λέξη Κίεβο στα Ουκρανικά. Είναι από τη σοδειά του παντελώς άγνωστου ποιητή Έντουαρντ Κόφι Λιούις (με 7.000 ποιήματα όπως αυτός διατείνεται όταν μας αυτοσυστήνεται-->ΕΔΩ ).

Στέκομαι στη φράση του τελευταίου στίχου: Νίκη είναι πάντοτε η αλήθεια. («Τρέχα γύρευε» δηλαδή στην περίπτωση της Ουκρανίας).

Μια από τις αλήθειες ιδού εδώ στη φωτογραφία κάτω από την κομμένη γέφυρα και στον χάρτη με το πολιορκημένο Κίεβο, το Χάρκοβο ή τη Μαριούπολη (πέντε μέρες χωρίς νερό), το Ντόνεσκ ή την Χερσώνα που ήδη «έπεσαν».

Κατά τα άλλα  η Ουκρανία ίσως θα πάψει να υπάρχει και ως κράτος επειδή δεν συναινεί στην εγχείρηση (με την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση») του Βλαδίμηρου, γνήσιου εκπροσώπου του «ξανθού γένους».

 


 

 

 

 

4 σχόλια:

  1. -«Μπαμπά θα μας πάς στα mcdonalds;» ζήτησε μόλις χθες η εντεκάχρονή κόρη μου. «Φυσικά» ήταν η απάντηση – και ξέρετε πολύ καλά τι χάλια φαγητό έχουν… Αλλά πως αρνείσθε σε ένα εντεκάχρονο που δεν έχει γνωρίζει τίποτα άλλο παρά μια σειρά από κρίσεων, λίγη διασκέδαση , λίγη ανεμελιά, λίγη ελαφρότητα τέλος πάντων βρε αδελφέ στην ζωή του; Αυτό που είθισται να λέγετε «δυτικός τρόπος ζωής».
    Ιδού ο λόγος που οι ίδιοι οι Ρώσοι θα θελήσουν να ρίξουν τελικά τον Πούτιν: Χάλια φαγητό και ελαφρότητα.

    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατώ τις επιφυλάξεις μου.
      Ο Πούτιν και κερδίζει κι ο κόσμος ("μας") αλλάζει..
      Αυτό θα είναι το νέο motto..

      Διαγραφή
    2. Αμα θελανε να τρώνε πλιεσκαβίτσες και να φοράνε πλέκτα χειροποιητα πουλόβερ θα είχαν ακόμα κομουνισμό. Μcdonalds kai Zara θέλουν.

      Διαγραφή
    3. ή να του αφήσουν ήσυχους γενικώς...

      Διαγραφή