Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Εκπατρισμένα "Μάρμαρα"...



 


[…] δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο πληθυσμός της σύγχρονης Ελλάδας δικαιούται μετά από δυόμισι χιλιετίες να ισχυρίζεται ότι κατάγεται είτε από τους σκλάβους που έχτισαν τον Παρθενώνα είτε από τους Αθηναίους ηγεμόνες που ανέθεσαν την κατασκευή του. Οι πληθυσμοί έχουν μεταναστεύσει, αναμειχθεί και αλλοιωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο εδώ και χιλιετίες, έτσι λίγοι από εμάς μπορούν να διεκδικήσουν δικαιώματα με βάση τη γεωγραφική ή την εθνική συνέχεια από την αρχαιότητα […]. 

 Ζαρίρ Μασάνι, ιστορικός 

  

 Φαίνεται ο κυρ Μασάνι

όσο ζει θε να μανθάνει

πως, ναι, οι Εγγλέζοι ήσανε

στον κόσμο βασιλιάδες

μα τώρα στο Λονδίνο ζουν

Ινδοί ...μαχαραγιάδες.

*

Έτσι, του Λόντον Σίτυ οι Σιχ

διόλου δεν δικαιούνται

του Έλγινου τα μάρμαρα 

αυτοί να τα καρπούνται.

 **

 

YΓ. Βρε, Μασάνι ...οι κατσίκις ταραμά;




  


4 σχόλια:

  1. Διάβασα τις γελοιότητες και ανοησίες που γράφει ο δήθεν ιστορικός στο Σπεκτέιτορ σε σχέση με το δάνειο των μαρμάρων του Παρθενώνα.
    Ο γελοίος αυτός τύπος ισχυρίζεται ότι τα μάρμαρα είναι βρετανικός εθνικός θησαυρός. Επίσης ισχυρίζεται ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα υπεξαιρέσει τα δάνεια μάρμαρα κατηγορώντας την Ελλάδα για πρόθεση κλοπής. Τέλος υποστηρίζει ότι οι Έλληνες και η σύγχρονη Ελλάδα καμιά σχέση δεν έχουν με τους αρχαίους Έλληνες και άρα σε καμία περίπτωση δε δικαιούνται όχι διεκδίκηση αλλά ούτε κάν δάνειο αφού η Ελλάδα αποτελεί Οθωμανική αποσχισθείσα κτήση πάνω από 200 χρόνια μετά τον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα του 21.
    Υπενθυμίζω ότι ο Βασιλιάς της χώρας στην οποία ζει ο κύριος αυτός παραβρέθηκε στους επίσημους εορτασμούς των 200 χρόνων της Επανάστασης του 21. Τυχαίνει να έχει δηλώσει επίσημα τη σχέση καταγωγής του με την Ελλάδα.
    Ο γελοίος και αυτόκλητος αυτός «ιστορικός» φαίνεται πως θεωρεί ότι οι Βρετανοί του 2023 δεν είναι Βρετανοί πλέον αφού ο πληθυσμός της χώρας έχει αλλοιωθεί με όλα τα εισρεύσαντα φύλα και η Γηραιά Αλβιών σύντομα θα πρέπει να αποδεχτεί αλλαγή ονόματος, θρησκείας γλώσσας και κουλτούρας. Ο ανόητος! Έλεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί να κάνουμε Φώντα . "Νεοτερισμοί"... Κάποιοι μπαίνουν και ψωνίζουν... Κάποιοι όχι... Εγώ τα λέω στο "ΥΓ." της ανάρτησης...

      Διαγραφή
  2. Και ο φίλος μου ΝΝ, διδάκτωρ σύγχρονης - μεσαιωνικης Ιστορίας του UCL όταν του έδειξα τα γραφόμενα του ανόητου Ινδού:“Ανέκαθεν είχα την εντύπωση ότι στις μέρες μας κάποιοι εκπατρισμένοι ιθαγενείς κάτοικοι των πρώην αγγλικών αποικιών που διαμένουν πλέον στη Βρετανία αποτελούν τους καλύτερους εκπροσώπους των αποικιοκρατικών αντιλήψεων τις οποίες οι συμπατριώτες τους στις χώρες της προέλευσής τους αγωνίστηκαν να αποτινάξουν. Έτσι και ο συγκεκριμένος, που λόγω καταγωγής θεωρεί ότι δεν δεσμεύεται από τις σύγχρονες απαιτήσεις της πολιτικής ορθότητας, νομίζει ότι έχει πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα και μπορεί να μας κάνει μάθημα σωστής ιστορίας. Κούνια που τον κούναγε! “

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαντάζεσαι ότι θα έδινε κανείς σημασία στους πομφόλυγες αυτού του τύπου αν υπήρχε έστω και η παραμικρή πρόθεση να επιστρέψουν τα γλυπτά; Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα τα επιστρέψουν ποτέ. ενώ οι διάφορες, κατά καιρούς θετικές δηλώσεις είναι για στάχτη στα μάτια. Ξέρουν πολύ καλά ότι αν ξεκινήσουν να επιστρέφουν θα πέσουν όλοι επάνω τους και θα ζητούν όλα αυτά που έχουν υπεξαιρέσει από τις διάφορες χώρες και τότε τα περίφημα Βρετανικά μουσεία θα μείνουν με... τέσσερα ντουβάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή