Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

«Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι!»*



Ιδού, η καινούργια μέθοδος της ΕΕ  που μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε ψωμί, ζυμαρικά κλπ. Την εμπνεύστηκε, φαντάζομαι, κάποια μέρα γκριζωπή κι ανήλιαγη, εκεί στο βορρά, κάποιος υψηλόβαθμος υπάλληλος της κομισιόν με κουστουμιά, μανικετόκουμπα χρυσά και 10.000 ευρώ μισθό. Βάλθηκε λοιπόν να κάνει όλους τους αγρότες ζάμπλουτους.

Στη φωτογραφία, ο κάμπος της Κοζάνης προς τη μεριά του Πολυμύλου. Κάποτε σιτοβολώνας. Τώρα ...φωτοβολταϊκό πάρκο.

Έρχεται συντόμως και το, καταπραϋντικό για τη «μάστιγα των τρακτέρ», λαϊκό-μαζικό πρόγραμμα: «Φωτοβολταϊκό στο χωράφι»… Που θα προκαλέσει ασμένως, ως αντίδραση, το ...«σιτάρι στο παρτέρι» και «κριθάρι στην ζαρντινιέρα»!

Η βλακεία «έχει χτυπήσει» κόκκινο...

 

 

*Από συνέντευξη του μακαρίτη Ηλία Πετρόπουλου

 

 

PS. Ο φίλος Μάκης Φουντούλης στο fb γράφει:

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

 

7 σχόλια:

  1. Κάνουν αγρανάπαυση…, λιάζονται και μετά θα φύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα φωτοβολταϊκά καταντούν μεγάλη πληγή για τα χωράφια που παύουν να παράγουν προϊόντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξέθεσα το ως άνω σοβαρότατο θέμα σε φίλο Καθηγητή Αστροφυσικής του ΑΠΘ και να τι μου : «Αν είναι σε καλλιεργήσιμη γη, είναι όντως βλακεία να κάνεις ΦΒ πάρκα τέτοιας τεράστιας κλίμακας σε τέτοια γη.

    Αν όμως είναι πάνω σε παλιό λιγνιτωρυχείο, τότε καλώς έχει γίνει. Επειδή το έδαφος (ως φυσικός πόρος, το ζωντανό έδαφος δηλαδή, αυτό που καλλιεργείται!) είναι κατεστραμμένο στα λιγνιτωρυχεία. Και θα κάνει έως και πάνω από 100ετία για να αναδημιουργηθεί»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγαινε στα μέρη του Κιλκίς που κάποτε έβαζαν καπνά. Παντού στη Δυτική Μακεδονία που εγκαταλείφθηκαν από κράτος και ανθρώπους η περιοχή και οι καλλιέργειες, στη Θεσσαλία και αλλού... Θα δεις τα ίδια. (Υπόψη, η φωτογραφία επειδή δείχνει στο βάθος τις καμινάδες της ΑΗΣ ΑΓ. Δημητρίου δεν σημαίνει δα πως η περιοχή ήταν λιγνιτωρυχείο.. Δίπλα εξ άλλου βλέπεις χωράφια με καλλιέργειες...Πόσοι δεν θυμούνται τον παλιό δρόμο που μετά τον Πολύμυλο με τις πατατοκαλλιέργειες ήταν ένας τεράστιος κάμπος με σιταροχώραφα...

      Διαγραφή
  4. Να και οι "καρχαρίες"... (Οι ξύπνιοι)...
    https://bigpower5.webnode.gr/enoikiasi-chorafion-gia-fotovoltaika/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ερώτημα θα ήταν: "Καλά, αφού το καταλαβαίνουμε όλοι πως στραβά αρμενίζουμε ΚΑΙ εδώ, πώς εξηγείται το ότι συνεχίζουμε;". Το ερώτημα θα ήταν αυτό αν δεν είχες απαντήσει ήδη με τον τίτλο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτός ο κάμπος, που πιο παλιά ήταν τμήμα του και το έλος του Σαρή Γκιόλ, έβγαζε τεράστιες παραγωγές σε ζαχαρότευτλα αλλά φευ έκλεισαν το εργοστάσιο της ζάχαρης κι οι αγρότες στράφηκαν στις πατάτες και τα καλαμπόκια εξ ίσου δυναμικές καλλιέργειες. Μετά έφυγαν κι αυτοί για την Αθήνα κι έμειναν τα φωτοβολταϊκά... κάτι είναι κι αυτό. Με μια Αθήνα που δεν μας το λένε αλλά έφτασε τα επτά εκατομμύρια, τι να μείνει για την υπόλοιπη Ελλάδα και με ποια δικαιολογία θα λέμε ότι δικαιούμαστε την έκταση της επικράτειάς μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή